Alex Callier: "West-Vlamingen passen zich makkelijk aan, maar blijven trouw aan hun roots"

25/04/17 om 11:40 - Bijgewerkt om 11:39

Elke week kloppen we - vanuit onze grenzeloze ruimdenkendheid - ook eens aan bij een bekend gezicht van buiten West-Vlaanderen. Want ook daar durft al eens een boeiende figuur bovendrijven. Dat is zeker het geval voor Alex Callier. Hij was de voorbije jaren te zien als jurylid in The Voice en Mijn Pop-Uprestaurant, maar blijft natuurlijk vooral de frontman van Hooverphonic. En wat blijkt: ook bij hem West-Vlaamse wortels!

Alex Callier: "West-Vlamingen passen zich makkelijk aan, maar blijven trouw aan hun roots"

© BELGA

Bent u echt géén West-Vlaming, of heeft u ergens een voorvader met roots in de kustprovincie?

"Mijn vader is opgegroeid in Knokke en mijn overgrootvader en grootvader waren van Blankenberge. Mijn grootvader was stadsingenieur in Knokke en had een strandcabine voor het casino. Daar heb ik vele zomers doorgebracht, al spelend met mijn collectie vliegers."

Wat vindt u een mooi aspect van de West-Vlamingen die u kent?

"Ze passen zich makkelijk aan, maar blijven trouw aan hun roots. Aan mijn vader, Geike Arnaert of David Poltrock hoor je niet meer dat ze West-Vlaming zijn, maar zet ze samen in een kamer en ze schakelen direct over op hun sappige dialect."

Wat is uw favoriete plekje in West-Vlaanderen?

"Ik vind Brugge ondanks zijn vele toeristen nog steeds adembenemend. De villa van Axel Ghyssaert in Sint-Kruis, waar we de video van 'The World Is Mine' hebben opgenomen is ook nog steeds impressionant!"

U komt ook professioneel uiteraard wel eens in West-Vlaanderen. Heeft u bijzondere herinneringen aan festivals of optredens hier?

"We hebben op de laatste editie van Torhout - Werchter gespeeld, in 1998. 's Nachts verbleven we in Oostende, in het Thermae Palace hotel. Dat was een nacht om nooit te vergeten!"

(FV)

Hooverphonic is de komende weken en maanden enkele keren aan het werk te zien in West-Vlaanderen. Op 31 mei spelen ze in De Spil in Roeselare, op 9 juni in de Schouwburg van Kortrijk en op 10 juni in het Concertgebouw in Brugge. Op 1 juni spelen ze ook in Waregem, maar dat optreden is uitverkocht.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!