Alain Van Geeteruyen: "Knokke achter me laten was mijn beste beslissing ooit"

13/08/16 om 06:00 - Bijgewerkt om 06:00

Alain Van Geeteruyen heeft verre roots in Belsele en Moerbeke-Waas, maar begon een horecazaak in Knokke-Heist. Tot hij het daar genoeg had van de protserige en oneerlijke mentaliteit en meer zingeving ging zoeken in Thailand.

Je had aanvankelijk je eigen horecazaak in Knokke, 'Le Panier d'Or'. Waarom had je het plotseling gehad met deze mondaine badstad?

"Knokke is de stad van de rijken, maar buiten het echte goud is niet alles wat er blinkt ook goud. Veel van die zogenaamde rijken zijn leeg. Je hebt zij die denken dat ze boven iedereen staan, omdat ze meer geld hebben, en zij die niets hebben en doen alsof. Het leven in Knokke, dat hoofdzakelijk rond geld verdienen draait, vond ik zo leeg dat ik tien jaar lang elk jaar als vrijwilliger ging meedraaien bij ontwikkelingshulp in India. Als tegengewicht. Uiteindelijk besloot ik ook voorgoed andere oorden op te zoeken. Het was mijn beste beslissing ooit. Ik heb het mij nog geen minuut beklaagd."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!