1-2-3 RIBBEDEBIE : Winkelend naar een ridderfeest op 1 mei, wandelend de grens over

Tijdens de Winkelnacht in Roeselare wordt heel wat animatie voorzien. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Elke week blikken we vooruit naar wat er de volgende week te beleven valt.

1. Bruisende en muzikale winkelnacht in Roeselare

Aan de vooravond van 1 mei vormt Roeselare niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk hét centrum van de provincie. Er is de winkelnacht, dit jaar in het teken van Zuid-Amerika, maar er is ook de Rodenbach Kroegentocht, het Maybee-festival op het Stationsplein, Club Anvers én de Legendary 90’ies in de Expohallen.

2. Legendary Middle Ages in Koksijde

Vergeet de nineties, op dondernamiddag 1 mei vormen de ruïnes van de Duinenabdij in Koksijde voor de achtste keer het unieke decor voor het middeleeuws theaterfestival van het Abdijmuseum. Iedereen kan er terecht voor sfeervolle muziek, roofvogeldemonstraties en sterke staaltjes theater.

3. Wandelen en fietsen over de grens en terug

In het kader van het Interreg IV-project ‘Grensoverschrijdend Recreatief en Functioneel Netwerk’ wordt tussen Duinkerke en De Panne/Veurne het recreatief netwerk verder uitgebouwd. Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 mei worden vanuit ‘t Groot Moerhof, Molendam 2 in De Panne de nieuwe verbindingen in de kijker gezet tijdens het grensoverschrijdend fiets- en wandelfestival RuMoeren. Tal van Vlaamse en Franse besturen en organisaties bundelden de krachten om een aantrekkelijk programma samen te stellen, met fiets- en wandelactiviteiten met natuureducatieve, culinaire, sportieve of culturele inslag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier