1-2-3 RIBBEDEBIE : Met groene vingers via pop-upwinkelcentrum naar de Westhoek

Redactie KW

Op vrijdag geven we onze lezers telkens drie uit-tips : hét evenement van ‘t jaar, een culturele suggestie én een tip voor over de grenzen.

Workshops op de plantenmarkt

Op zaterdag 29 maart vindt de tweede West-Vlaamse Plantendag plaats in Poperinge. Het wordt een gezellig familiegebeuren met een plantenmarkt en tal van workshops. De tweede West-Vlaamse Plantendag vindt plaats op de campus VTI / De Ast in Poperinge. Van 10 tot 17 uur vind je er een uitgebreid aanbod van streekeigen planten en stands van verschillende natuurverenigingen. De plantenmarkt richt zich op alle groene vingers die na een koude winter popelen om opnieuw de tuin in te duiken. De talrijke workshops maken er een happening voor de hele familie van.

Nieuwe editie van pop-up winkelcentrum De Vitrine in Brugge

Op zaterdag 22 en zondag 23 maart vindt een nieuwe editie van De Vitrine plaats. Het sfeervolle gebouw van La Brugeoise in Brugge doet opnieuw tijdelijk dienst als pop-up winkelcentrum. Het aanbod is gevarieerd: hedendaagse interieur- en decoratieartikelen, geschenken en papierwaren, hippe kledij en accessoires, stoffen en fournituren om zelf mee aan de slag te gaan, speelgoed en culinaire specialiteiten. Zaterdag is De Vitrine open van 17 tot 21 uur, zondag van 10 tot 18 uur.

Ontdek de streek rond Poperinge met ‘Westhoekjes’

Naast de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog heeft de Westhoek nog veel meer te bieden. Al deze leuke plekjes kan je nu ontdekken via de streekpocket ‘Westhoekjes’. De nieuwe viertalige toeristische kaart ‘100 jaar Groote Oorlog in de Westhoek” is erg handig. De kaart is gratis en biedt een overzicht van alle musea en bezoekerscentra, monumenten, landschapssites, auto- en fietsroutes over de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek.

De gratis brochures en de kaart zijn te verkrijgen via de website www.toerismewesthoek.be, via 050 305 500, of bij de toeristische diensten in de streek.

>> Lees meer over het weekend van het Volkscafé in Kortweg, bijlage bij Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 21 maart

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier