1-2-3 RIBBEDEBIE De Leiestreek ontdekken of luisteren naar de West-Afrikaanse harpluit?

Redactie KW

We serveren elke vrijdag drie uit-tips voor iedereen.

1. Ontdek de Leiestreek met een nieuwe kaart

De kaart biedt een handig overzicht van alles wat de Leiestreek voor de recreant in petto heeft. Van bron tot monding. De kaart is gemaakt in samenwerking met Lys sans Frontières, want de Leie ontspringt in het noorden van Frankrijk, en is daarom ook tweetalig. Ze richt zich in eerste instantie tot de fietsers. De zogenaamde groenblauwe assen (de waterwegen en de oude spoorwegbeddingen) vormen de ruggengraat van de kaart. Maar ze geeft ook heel wat andere interessante plaatsen en bezienswaardigheden weer, zoals fietsenverhuurders, infokantoren, musea, brouwerijen, recreatiedomeinen, jachthavens…. De kaart is gratis en te verkrijgen in alle infodiensten in de Leiestreek of via 056 24 99 82.

2. Topvirtuoos Ballaké Sissoko in De Spil in Roeselare

Ballaké Sissoko behoort tot de top van virtuozen op de kora (West-Afrikaanse harpluit). In 1999 bracht hij samen met die andere grootmeester Toumani Diabaté ‘New Ancient Strings’ uit, een klassiek album op vlak van koramuziek. Behalve twee soloplaten tekende Ballaké Sissoko ook voor talrijke samenwerkingen: met bluesartiest Taj Mahal en met pianist Ludovico Einaudi. Concert op vrijdag 28 maart in cc De Spil in Roeselare.

3. Genieten van fotografie in Knokke-Heist

Van 30 maart tot 9 juni staat Knokke-Heist opnieuw in het teken van de hedendaagse fotografie. Het Fotofestival heeft dit jaar liefst zes gratis tentoonstellingen in de aanbieding. Een hoogtepunt is de buitententoonstelling Haute Africa, waarin topfotografen via de Afrikaanse kledingcultuur een alternatieve blik op het continent bieden. Info: www.fotofestival.knokke-heist.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier