Maureen Raedt duwt mee SP.A-lijst in Izegem

Maureen Raedt, Marc Vanlerberghe, Julie Vandewatere en Justine Hollevoet willen ook de komende jaren met SP.A hun stempel op Izegem drukken. (GF)
Philippe Verhaest

SP.A Izegem heeft opnieuw drie namen gelost in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Julie Vandewatere zal plaats drie bekleden, gevolgd door Marc Vanlerberghe. Maureen Raedt helpt dan weer mee duwen.

SP.A Izegem gaat voor een lijst met een goeie mix van ervaring en jong talent. “We streken naar verjonging, maar hebben ook aandacht voor stabiliteit”, klinkt het. “De socialisten zijn en blijven nodig in Izegem. We zijn als het ware het sociaal geweten van het stadsbestuur. Getuige daarvan onze inzet om Zorg Izegem op te richten.”

Op de derde plaats prijkt Julie Vandewatere (24). Zij werd in juni van dit jaar aan de gemeenteraad toegevoegd en runt beroepshalve een kinderdagverblijf, samen met haar zus Fien. “Ik heb de socialistische gedachten van thuis meegekregen en wil een meerwaarde betekenen voor alle Izegemnaren”, zegt ze.

Op plaats vier staat een ancien: Marc Vanlerberghe (59). De man heeft een lange staat van dienst als OCMW-raadslid, gemeenteraadslid, OCMW-voorzitter en is momenteel schepen van Openbare Werken, Sport en Feestelijkheden. “Ik wil de jongen mensen mee helpen overtuigen dat SP.A in onze stad broodnodig is. Alleen zo kunnen we onze sociale verwezenlijkingen behouden.”

Samen met Frank Duhamel zal Maureen Raedt (52) de lijst duwen. Nu zetelt het SP.A-boegbeeld als gemeenteraadslid, maar ze was eerder al schepen van onder andere Onderwijs en Senioren. Maureen staat als voorzitter ook aan het hoofd van de Izegemse Bouwmaatschappij en vervult diezelfde functie bij SP.A Izegem. “Ook ik wil de nodige steun bieden om het rode accent in Izegem te verzekeren”, zegt ze.

Eerder al raakte bekend dat Justine Hollevoet (31) de lijst zal trekken. (PVH)