Massa neemt in Rollegem-Kapelle afscheid van Pieterjan Deleu

© Krant van West-Vlaanderen
Philippe Verhaest

Vanochtend werd in de Sint-Jan Baptistkerk in Rollegem-Kapelle afscheid genomen van Pieterjan Deleu. De 29-jarige kerel stierf vorige dinsdag tijdens een partijtje minivoetbal.

Een massa volk was aan de Sint-Jan Baptistkerk van Rollegem-Kapelle opgedaagd om Pieterjan Deleu een laatste groet te brengen. De kerk bleek dan ook al snel veel te klein te zijn.

Pieterjan overleed vorige woensdag na een partijtje minivoetbal in de sporthal van Sint-Idesbald in Roeselare. Hij werkte er met zijn minivoetbalclub FC Weg Van Thús een wedstrijd af, maar zakte op het einde van de match in elkaar. Zijn ploegmakkers en enkele leden van een hockeyteam probeerden hem nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

Wijlen Pieterjan Deleu
Wijlen Pieterjan Deleu© GF

Pieterjans dood kwam als een donderslag bij heldere hemel bij zijn familie en vrienden. “Hij was kerngezond en enorm sportief. Pieterjan was lid van drie minivoetbalploegen en een van de grote bezielers van VC Rollegem-Kapelle. Elk weekend trad hij ook als voetbalscheidsrechter op bij jeugdwedstrijden en hij speelde ook volleybal bij een team van de Christelijke Mutualiteiten”, aldus zijn ouders Christine Clarysse en Martin Deleu.

Massa neemt in Rollegem-Kapelle afscheid van Pieterjan Deleu
© Krant van West-Vlaanderen

Beroepshalve werkte Pieterjan in de Vrije Basisschool Sint-Jan in Rollegem-Kapelle, waar hij de ochtend- en middagopvang en avondstudie verzorgde. Hij volgde als medewerker van Krant van West-Vlaanderen ook het jeugdvoetbal en basketbal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier