Lotte Vanacker wil met Blue Cats Ieper One naar top vijf

Redactie KW

Na een knappe zegen bij Houtem One wacht Blue Cats Ieper One dit weekend een moeilijke thuismatch tegen de Antwerp Giants.

Op het veld van Houtem speelden de Blue Cats een uitstekende partij. In de eerste helft ging de match nog gelijk op, maar na de pauze drukten de Blue Cats het gaspedaal in. De Ieperse dames domineerden en trokken het laken naar zich toe. Uitblinkster was Margot Deneve die 33 punten voor haar rekening nam.

“Inderdaad, Margot speelde een uitstekende partij”, vertelt ploeggenote Lotte Vanacker. “Maar dit was echt een teamoverwinning. Alle passen gingen goed, we scoorden vlot en onze foutenlast bleef beperkt. Als ploeg toonden we onze sterkte. De voorbije weken waren we ook uitstekend bezig. Enkel onze eerste match in januari verloren we op het veld van Houthalen. De voorbije weken behaalden we dan weer knappe overwinningen tegen Brasschaat, Dessel en vorig weekend tegen Houtem.”

Winst in de beker

Blue Cats Ieper One staan nu voorlopig in eerste landelijke A op een zevende plaats. De speelsters van trainer Manu Heughebaert kijken nu enkel maar vooruit en willen graag de top vijf induiken. Dit weekend nemen ze het op tegen de Antwerp Giants. “We verloren al eerder tegen hen, dus ze zijn echt een sterke ploeg”, gaat Lotte verder. “Toch moeten we vooral geloven in onze eigen kansen.”

“Op 11 februari spelen we ook de achtste finales van de Beker van West-Vlaanderen. Die match zullen we nauwgezet voorbereiden, want we willen geen steken laten vallen. In de beker hebben we maar één doel en dat is winnen“, besluit Lotte. (SD)

Zondag 4 februari om 17 uur: Blue Cats Ieper One – Antwerp Giants One