Lars De Beul: “Uitkijken naar het PK in De Panne”

Lars De Beul in volle actie tijdens het PK Tijdrijden in Ruddervoorde op 5 april. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Lars De Beul (15) is bezig aan zijn eerste wielerseizoen. De eerstejaarsnieuweling van de Molenspurters Meulebeke kende een goede winter en mag spreken van een sterk debuut. Onlangs verraste Lars immers met een vierde stek op het PK tijdrijden in Ruddervoorde. Volgende week dinsdag 1 mei staat de debutant aan de start van het BK tijdrijden in Vresse-sur-Semois.

“Vorig jaar voor de zomervakantie besloot ik om vanaf dit seizoen te koersen”, vertelt Lars De Beul. “Ik reed al vaak met de mountainbike. Gewoon voor de fun. Jason Baele, een vriend met wie ik vaak ga trainen, raadde me aan om de stap naar het wielrennen te zetten. Afgelopen winter heb ik vooral toertochten met de mountainbike gereden. Af en toe ook wat op de rollen rijden en lopen stond ook op mijn voorbereidingsprogramma. Ik heb een goede winter achter de rug.”

Draai gevonden

“Aangezien ik bij de Molenspurters uit Meulebeke aangesloten ben, begon ik het seizoen met het clubkampioenschap in de thuishaven van mijn ploeg”, gaat Lars verder. “Het ging niet zo super, maar dat is normaal voor de eerste keer. Ik vond het echt moeilijk om in het peloton te rijden.”

“Ik ben nog altijd maar eerstejaars, maar heb wel al mijn draai in het wielerwereldje gevonden”

“Ondertussen loopt het echter wel vlot. Afgelopen zaterdag (21 april, red.) startte ik in Harelbeke, een wedstrijd die georganiseerd werd na de start van de E3 Prijs voor juniores en de Driebergenprijs voor elite zonder contract en beloften. Daar ging het goed. In de laatste ronde reed er echter een auto achteruit op het parcours waardoor het peloton van de rechterkant van de weg naar de linkerkant werd gedwongen. Heel wat renners moesten in de remmen gaan en de sprintvoorbereiding verliep chaotisch. Uiteindelijk kon ik een 17de plaats behalen en daarmee ben ik zeker tevreden. Tenslotte ben ik nog altijd maar eerstejaars. Maar ondertussen heb ik wel mijn draai gevonden in het wielerwereldje”, stelt De Beul tevreden vast.

PK tijdrijden

“Ik wou eens mijn kans wagen in het tijdrijden en nam deel aan het provinciaal kampioenschap in Ruddervoorde begin april”, vervolgt Lars. “Daar viel ik net naast het podium, maar mijn prestatie was zeker een opsteker. Volgende week op het BK in Vresse-sur-Semois hoop ik stiekem een toptienplaats te veroveren. Een plaats bij de beste top vijftien zou ook al mooi zijn, want in het parcours zit er een klimmetje en dat ligt me niet echt.”

“Ik vond de eerste keer in het peloton rijden echt moeilijk”

” Wedstrijden waar ik dit seizoen nog naar uitkijk, zijn het PK op de weg in De Panne op zaterdag 5 mei en een kermis koers dicht bij mij in de buurt in Ruiselede”, sluit de leerling elektromechanica van het VTI Tielt af.