Label Belgian Family Brewers voor Ichtegemse brouwerij Strubbe

We zien v.l.n.r. burgemeester Karl Bonny, Xavier Vanneste van brouwerij De Halve Maan in Brugge (Brugse Zot), Stephan, Pascal en Marc Strubbe van de Ichtegemse brouwerij, Philippe Moortgat van brouwerij Duvel Moortgat, voorzitter van de Belgian Family Brewers, Alain De Laet van brouwerij Huyghe in in Melle en Bert De Brabandere van de brouwerij De Brabandere in Bavikhove. © HH
Redactie KW

Brouwerij Strubbe op de Markt van Ichtegem is toegetreden tot de Belgian Family Brewers. Dat is een vereniging van Belgische familiale brouwerijen, die met de Ichtegemse aanwinst erbij 20 leden telt.

“Brouwen is een ambacht, dat al eeuwenlang van vader op zoon wordt doorgegeven, ook binnen onze familie”, licht brouwer Marc Strubbe toe. “De authentieke Belgische bieren die door deze families worden gebrouwen, verdienen een erkenning. Het label van Belgian Family Brewers geeft de consument de nodige zekerheid omtrent de herkomst en de ambachtelijke productie van de bieren. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat wij ons lid van de vereniging mogen noemen.”

Brouwerij Strubbe werd door de Belgian Family Brewers gevraagd om lid te worden. “Voorwaarden daarvoor zijn dat het een familiale brouwerij moet zijn, waar al minstens 50 jaar onafgebroken gebrouwen wordt op Belgisch grondgebied”, legt voorzitter Philippe Moortgat van brouwerij Duvel Moortgat uit. “De brouwerij Strubbe bestaat al sinds 1830 en voldoet dus zeker aan deze criteria. Belangrijk aan de Belgische biertraditie is dat er zoveel verschillende bieren en verschillende types bieren bestaan, die allen gebrouwen worden met respect voor de traditie en de authenticiteit. de familiale brouwerijen zijn daar pioniers in.”

Label

In totaal dragen 150 bieren het label van de Belgian Family Brewers-label. Dat label zal binnenkort ook terug te vinden zijn op drie bieren van de brouwerij Strubbe: Keyte blond en Keyte Dobbel (bruin) en Ichtegemse Grand Cru. De familie Strubbe kreeg ook een plaket om aan de ingang van de brouwerij op te hangen. “Het logo komt enkel op onze exclusieve bieren, die alleen onder hun eigen naam en niet onder andere namen in de fles gaan”, aldus Marc Strubbe, die de brouwerij leidt samen met zijn neef Stephan. Marcs zoon Pascal werkt ook al deeltijds in de brouwerij.

De brouwerij Strubbe brouwt momenteel tien verschillende bieren onder eigen naam en dan nog eens tien bieren onder andere namen. De brouwerij nam doorheen de jaren de productie van de vroegere brouwerij Callewaert in Zwevezele over, van een brouwerij in Zottegem en van één in Frankrijk. De productie bedraagt in totaal zo’n 18.000 hectoliter, waarvan 40% naar het buitenland gaat. Er wordt Ichtegems bier gedronken in ruim 20 landen, waaronder Italië, Zuid-Amerikaanse landen, China en de Verenigde Staten. 10% van de totale productie bij Strubbe zijn biobieren, waaronder ook een biologische en glutenvrije pils.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier