Laatste supermarkt verdwijnt uit Beveren

Marie-Louise Lust vindt dat de minder mobiele inwoners de dupe zijn van de sluiting. Zij moeten nu naar Roeselare om inkopen te doen. © SL
Redactie KW

De Carrefour Express in Beveren stopt ermee. De omzet was niet rendabel en dus gaan de deuren dicht. Voor de inwoners is dit een grote aderlating, want hiermee verdwijnt de laatste supermarkt in de Roeselaarse deelgemeente.

“De omzet was laag in de Carrefour in Beveren”, zegt Baptiste Van Outryve, woordvoerder van de keten Carrefour. “In veel kleinere dorpen is dat het geval. Er werd dus beslist om de vestiging te sluiten.” De supermarkt telt momenteel nog zeven werkkrachten. Hun toekomst is nog onzeker, al zullen enkelen wel in de Carrefour in Roeselare aan de slag kunnen.

Voor de inwoners van Beveren is dit toch een grote aderlating. Eerder dit jaar verhuisde de Aldi al naar Roeselare, waardoor de deelgemeente nu zonder supermarkt zit. De enige oplossing voor de inwoners uit het centrum is het buurtwinkeltje op de Kapelhoek of het grote Aldi-filiaal in de Koning Leopold III-laan. Maar wie van Beveren komt, moet na de boodschappen doorrijden naar de Brugsesteenweg om te kunnen draaien richting Beveren. Sinds kort staan er namelijk hekkens in de straat, waardoor mensen niet meer onmiddellijk kunnen opdraaien naar de Beversesteenweg. Een alternatief is de Okay aan de Mandellaan.

(SL – foto SL)

Lees meer in De Weekbode Roeselare van 6 november

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier