KSV Roeselare komt alleen op kop na zege bij OH Leuven

De bezoekers toonden zich de efficiëntste van de twee periodeleiders maar de zege hinh naar de jongens van Mercier.

De Leuvenaars openden net als wit-zwart het derde competitiekwart met acht op twaalf, wat zich ook op de mat al snel vertaalde in een openingshalfuur waarin de beide teams elkaar maar weinig ruimte lieten.

Bij de thuisploeg zorgde niet toevallig Gent-huurling Tabekou voor de eerste dreiging, al kende Biebauw weinig moeite om het schot van de Kameroener te keren. In een eerste helft waarin het spel zich vooral op de middenstrook afspeelde was het bij de zo goed als eerste Roeselaarse bal tussen de palen meteen raak. Voorzet Kehli en Ebrahima ‘Ibou’ Sawaneh kon tegen zijn ex-club tussen twee verdedigers door binnenwerken: 0-1.

Vijftien matchen ongeslagen

Na tien hectische minuten voor de pauze – met onder meer een drietal reddingen van KSVR-goalie Biebauw op ingevingen van Casagolda en Houdret (2x) – was het eerste kwart van de tweede helft er eentje voor de bezoekers.

En die toonden zich net als vorige week tegen Lommel uiterst trefzeker, want toen Samy Kehli na een aanval langs Ibou en Cornet de score nog binnen het uur verdubbelde leek de Roeselaarse buit zo goed als binnen. Een goal van de ingevallen Kostovski deed de Leuvense hoop opnieuw oplaaien. De thuisploeg beukte, maar Roeselare hield stand en blijft zo nu al vijftien matchen ongeslagen.