Jong CD&V Kortrijk geeft Oranje Duim aan opzichters

Jong CD&V Kortrijk met Bernadette Vanneste en Nera Priem. © Foto CD&V Kortrijk
Redactie KW

Jong CD&V Kortrijk heeft voor de tweede keer zijn Oranje Duim uitgereikt.

Dit keer waren de gemachtigde opzichters aan de scholen de gelukkigen. Zij werden vertegenwoordigd door Bernadette Vanneste en Nera Priem en kregen een boeket bloemen als teken van waardering voor hun werk.

Anaïs de Bethune, voorzitter Jong CD&V Kortrijk: “Het oversteken duurt dan misschien maar even, maar het is essentieel. Het geeft de kinderen niet alleen de kans zelfstandigheid en verantwoordelijkheid te ontwikkelen. Zeker in donkere wintermaanden vormen de gemachtigde opzichters lichtbakens en een rem op het soms al te gehaaste verkeer.”

“Die vaak jarenlange inzet in weer en wind om de kinderen ook vandaag en morgen, in steeds drukkere omgevingen, nog steeds veilig naar school te laten gaan, je moet het maar doen. Dat verdient meer dan een bloemetje, een Oranje Duim dus.”

De jongeren van CD&V willen de bestaande vrijwilligers een duwtje in de rug geven. “Maar laat het ook een warme oproep zijn voor nieuwe vrijwilligers. Een stad is een samenleving, waar iedereen aan meebouwt, in solidariteit. Laat ons dat koesteren, in eerste instantie voor een kindvriendelijke stad.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier