Jeugdrechter laat jonge Roemeense gsm-dieven vrij

Redactie KW

De politie kon twee jonge Roemeense dieven, die de gsm van een Amerikaanse toeriste gestolen hadden in een Brugs hotel, van een vertrekkensklare trein halen in het station van Brugge. Na een botscan bleek dat de daders minderjarig waren, een Brusselse jeugdrechter liet hen lopen….

Dinsdagnamiddag wandelden twee jonge Roemenen een hotel in de Korte Vuldersstraat in Brugge binnen. Ze hadden een petitie onder de arm en spraken een argeloze Amerikaanse toeriste aan. Ze vroegen de dame om de petitie te ondertekenen. Tijdens het gesprek legden de daders hun vragenlijst boven op de gsm die het slachtoffer op een tafel neergelegd had. Met die klassieke truc stalen zij de gsm van de toeriste.

Daarna verdwenen de jonge dieven. Maar zij waren te zien op camerabeelden van het hotel. De politie analyseerde de beelden en startte een onderzoek. Kort voor 17 uur werden de jonge dieven herkend aan het station van Brugge. Ze stapten op de trein richting Gent. Maar agenten slaagden erin de daders van de trein, die vertrekkensklaar stond, te plukken.

De jonge dieven werden verhoord, maar beweerden dat zij minderjarig waren. Daarop liet het Brugse parket een botscan uitvoeren. die bracht inderdaad aan het licht dat de jonge Roemenen geen 18 jaar oud waren. Bijgevolg werden ze ter beschikking gesteld van de Brusselse jeugdrechter, bij wie ze al onder voogdij zaten. de jeugdrechter in kwestie besliste om de dieven in vrijheid te stellen. Ze mochten beschikken. (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier