Jean-Pierre Van Rossem vraagt euthanasie aan: “Mijn leven is voltooid, het is genoeg geweest”

© BELGA
Redactie KW

Jean-Pierre Van Rossem, ‘s lands meest flamboyante cultfiguur, heeft euthanasie aangevraagd. “Ik voel dat mijn scherpte weg is, dat ik aan het aftakelen ben.”

Jean-Pierre Van Rossem (72) zag het levenslicht in Brugge en woont nu op een appartement in Oostende. De econoom, politicus, zakenman, schrijver en publicist raakte bekend in de jaren tachtig en negentig.

Hij kwam het eerst in de publieke belangstelling met ‘Moneytron’, een beursbeleggingsbedrijf dat schijnbaar eindeloze winsten kon aanbieden. Later bleek dat hij de hem toevertrouwde sommen doorsluisde naar zijn eigen rekeningen. In 1991 haalde hij met zijn libertijnse partij ROSSEM vier zetels. Jean-Pierre Van Rossem blikt terug op een bewogen leven: auto’s, vrouwen, gokken, drugs…

Ik wil zelf kunnen beslissen wanneer ik uit het leven stap

In een interview met de vlogger Bert De Clercq blikt hij terug op zijn leven en maakt hij bekend dat hij euthanasie aanvraagt. “Ik voel dat mijn scherpte weg is, dat ik aan het aftakelen ben. Ik ben opgeleefd en wil zelf kunnen beslissen wanneer ik uit het leven stap. En ik zou toch graag voor het eind van het jaar kunnen zeggen: nu is het genoeg geweest.”

https://www.youtube.com/watch?v=LhCvOakmU6M

Opvallend: in het filmpje rookt Jean-Pierre Van Rossem de ene sigaret achter de andere. Vorig jaar was hij gestopt met roken. In een interview met Krant van West-Vlaanderen zei hij toen: “Je moet gewoon een klik in je hoofd maken. En bij mij kwam die er toen een dokter me zei: Meneer Van Rossem, als je zo verder doet, zullen we je benen moeten afzetten.” Hij rookte vroeger ongeveer 200 sigaretten per dag.

(GLO/Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier