Jan De Witte wordt nieuwe topman van Barco

Redactie KW

Eric Van Zele wordt opgevolgd door Jan De Witte als ceo van Barco.

De aanstelling van de nieuwe topman is officieel bevestigd door Barco. In een mededeling zegt het Kortrijkse technologiebedrijf dat “Eric Van Zele later dit jaar met pensioen gaat. In het vooruitzicht hiervan benoemde de raad van bestuur Jan De Witte, voormalig directielid bij General Electric, tot ceo-designate. In juni 2016 zal Jan De Witte toetreden tot Barco’s Core Leadership Team om vanaf 1 oktober 2016 de functie van ceo over te nemen.”

Eric Van Zele kwam 7 jaar geleden bij Barco terecht als crisismanager om het bedrijf, dat in zwaar weer was geraakt, te saneren en verder uit te bouwen.

Donderdag is er algemene aandeelhoudersvergadering bij Barco. Het is niet bekend of de aanstelling van Jan De Witte als nieuwe ceo daar zal worden meegedeeld. Jan De Witte is 52, komt van bij GE Healthcare IT and Performance Solutions in Parijs. Hij was daar 16 jaar actief. Daarvoor werkte de burgerlijk ingenieur bij Protecter&Gamble en bij McKinsey. Bij General Electric Healthcare nam hij vorige maand ontslag als ceo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier