Izegemse IJsberen kunnen tóch in openluchtzwembad blijven

© Frank Meurisse
Philippe Verhaest

De Izegemse IJsberen kunnen dan toch in het openluchtzwembad blijven trainen. Het stadsbestuur werkte een compromis uit met het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Vorige week brachten we het nieuws dat de Izegemse IJsberen, een afdeling van de Izegemse Krekelzwemmers, niet langer in het openluchtzwembad zouden kunnen trainen. Nu is er echter goed nieuws voor de ‘bedreigde diersoort’: de club kan in het openluchtzwembad blijven trainen.

Het stadsbestuur heeft een oplossing uitgewerkt waardoor de IJsberen voortaan hun winterse activiteit kunnen voortzetten in het openluchtbad. Er werd een compromis bereikt waar het Agentschap Zorg en Gezondheid zich achter kon scharen. Er komt een maandelijkse bacteriologische controle op de waterkwaliteit, zodat er gewaarborgd wordt dat de IJsberen in veilige en gezonde omstandigheden kunnen zwemmen.

Trainster Jocelyne Dierickx-Visschers reageert opgelucht : “We wisten dat het schepencollege achter de IJsberen stond en er al voor ijverde om ons te redden”, zegt ze. “We kregen talloze steunbetuigingen na het recente nieuws over het feit dat we het buitenbad niet meer zouden mogen gebruiken. We zijn het stadsbestuur dankbaar en nodigen de burgemeester en schepenen alvast uit om samen een duik te wagen.”

Zondag staat om 10 uur de eerste training van dit seizoen op het programma.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier