Izegem is met ViZie politieke partij rijker

Bjorn Horré, Jens Vandamme en Bjorn Verhaeghe © Foto PVH
Philippe Verhaest

Izegem heeft een nieuwe politieke partij: ViZie. Drie ex-Open VLD’ers hebben de onafhankelijke partij opgericht en willen in 2018 één zetel in de gemeenteraad behalen.

Drie oud-leden van Open VLD liggen aan de basis van ViZie : Jens Vandamme (30), Bjorn Horré (36) en Bjorn Verhaeghe (34).

“We waren tot voor kort alle drie bestuursleden bij Open VLD Izegem”, legt Jens Vandamme uit. “Maar we konden ons al een hele tijd niet meer vinden in de lijnen die Open VLD op nationaal vlak uitstippelt.” Daarnaast vindt het drietal dat Izegem nood heeft aan een onafhankelijke politieke partij. “Weg van alle zuilen en traditionele kleuren”, zegt Bjorn Verhaeghe.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wil ViZie er een eerste keer staan. “Een volledige lijst moet 29 namen tellen, we hebben nog drie jaar de tijd om daar aan te werken. We mikken in ieder geval op één zetel in de gemeenteraad en willen van daaruit verder groeien. We zijn drie dertigers en willen van ViZie een project maken dat op lange termijn zeker zal slagen in Izegem.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier