Interbad in Sint-Kruis krijgt heuse facelift

Greet Wildemeersch, (zwembadbeheerder) en Ingrid Vandamme (voorzitter), samen met de kindjes van klas 1B van de Touwladder. (Foto Tom)
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

“Het zwembad zal daardoor zes weken dicht zijn”, zegt zwembadbeheerder Greet Wildemeersch.

“In 2011 kreeg het zwembadgedeelte een grondige facelift, waarbij het recreatieve gedeelte gevoelig werd uitgebreid”, vertelt zwembadbeheerder Greet Wildemeersch. “Daardoor hebben we ons cliënteel zien veranderen. Zo hebben we nu nood aan ruime familiehokjes. Ook de groepscabines moeten anders. Nu hebben we twee zalen waar bijna 70 leerlingen zich kunnen omkleden, maar we merken dat we nu meerdere scholen met kleinere klassen over de vloer krijgen. Dus van twee grote ruimtes gaan we naar vier kleedkamers voor 25 leerlingen.”

Lockers met muntsloten

Ook het onthaal, de schoenenzone en de lockers worden vernieuwd. “Tijdens een klantenbevraging hebben veel bezoekers de huidige maar onhandige lockers, die gesloten worden met een nummercode, aangekaart. Het is moeilijk voor brildragers, de code wordt al eens vergeten… De nieuwe lockers zullen straks gesloten kunnen worden met verschillende euromunten.” In totaal worden 200 kastjes in de natte zone vernieuwd.

Open onthaal

Tot slot zal ook het onthaal in een nieuw kleedje gestoken worden. “We gaan naar een open onthaal. Door ons verruimd aanbod, met onder meer zwemlessen en aquagym, wordt er meer informatie gevraagd en dan moet een goeie communicatie mogelijk zijn. Bovendien zal er ruimte worden gemaakt voor twee kassiersters, zodat we de wachtrijen tijdens piekmomenten tot een minimum kunnen beperken.”

Sneller open

Door deze werken zal het Interbad gesloten zijn van 24 december tot 5 februari. “De nabijgelegen scholen zullen allicht al sneller weer kunnen komen”, aldus Greet Wildemeersch. “In het bestek van de aanbesteding krijgt het vernieuwen van de vloer en de groepscabines alle prioriteit. En eenmaal dat klaar is, kunnen we opnieuw groepen en scholen ontvangen.”

(Olivier Neese)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier