In Kortrijk lopen 10 bestuurders tegen de lamp bij politiecontrole op betaling verkeersbelasting

© BELGA
Redactie KW

Op dinsdag 19 april voerden de politiezone Vlas samen met de Vlaamse Belastingsdienst (VLABEL) opnieuw een gezamenlijke controleactie uit op de betaling van de verplichte verkeersbelasting.

De controlepost ving aan op dinsdagvoormiddag 19 april in de Oudenaardsesteenweg en in de namiddag aan de Pottelberg in Kortrijk. In totaal werden 10 bestuurders tegengehouden omdat ze hun verkeersbelasting niet betaald hadden. De bestuurders werden verplicht om hun achterstallige verkeerstaks ter plaatse betalen met daarbovenop nog een fikse boete, waarbij in totaal meer dan 6.000 euro werd geïnd . Twee wanbetalers konden niet meteen betalen en dus werden hun voertuigen weggetakeld.

Daarnaast werden nog inbreuken vastgesteld op de geldigheid van het rijbewijs, het keuringsbewijs en de autoverzekering. Een niet-verzekerd voertuig werd hierbij weggetakeld en een persoon moest zijn rijbewijs inleveren na een positieve alcoholtest. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Politiezone Vlas en de Vlaamse Belastingdienst melden dat zij de meerwaarde van hun gezamenlijke acties inzien en dat er ook in de nabije toekomst nieuwe acties zullen plaatsvinden.

(RC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier