Huisarts Dany Verstraete uit Varsenare fietste al meer dan 100 fietsmarathons

06/08/16 om 14:51 - Bijgewerkt om 14:51

Dokter Dany Verstraete is een fervente fan van de fiets en is dus niet toevallig voorzitter van Bikers Varsenare. Dit jaar overschrijdt hij het magische aantal van 100 cyclo-côteursritten, zeg maar langeafstandsritten met de nodige hoogtemeters.

Een cyclo-côteurrit uitrijden is al geen geringe prestatie. Dergelijke ritten worden door de Waalse wielerbond gehouden en kennen een afstand van minstens 150 kilometer en de wielertoerist moet minstens 2.500 hoogtemeters overbruggen (zeg maar anderhalve col buiten categorie). Op zijn minst telkens een miniversie van Luik-Bastenaken-Luik dus. Enkel één Vlaming reed al meer dergelijke ritten, omdat Dany Verstraete het nu op 62-jarige leeftijd wat kalmer wil aandoen. "Ik heb altijd al veel interesse gehad voor sport. Op mijn tweede verhuisden we naar Oostende, met voor mijn ouderlijk huis de voetbalterreinen van AS Oostende (het Albertpark). Zo kreeg ik als kind al snel de voetbalmicrobe te pakken. Straatvoetbal was toen daar nog mogelijk, we maakten zelf minidoelen en die stonden op straat, al dienden ze wel eens verplaatst te worden als er een auto passeerde", lacht Dany Verstraete.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!