Hotelschool Ter Duinen brengt ‘Koken 2.0, het vervolgboek’ uit

Directeur Peter Verbeke, oud-leerling Peter Goossens en chef Michiel Rabaey stelden trots 'Koken 2.0, het vervolgboek' voor. (Foto MVM)
Mieke Verhelle
Mieke Verhelle Chef Nieuws Online

Hotelschool Ter Duinen heeft een vervolgboek uit op ‘Koken, het handboek’. Met ‘Koken 2.0, het vervolgboek’ willen de makers een referentieboek maken voor iedereen die meer wil in de keuken. Tegelijk met het boek lanceert de hotelschool een gloednieuwe website. “Het is de start van het 70-jarig bestaan van onze school”, glundert directeur Peter Verbeke.

In een markt waarin we worden overspoeld door receptenboeken, wil Ter Duinen toch nog iets nieuw brengen. “In april 2014 brachten we het ‘Koken, het handboek’ uit. Intussen zijn al meer dan 25.000 exemplaren verkocht”, vertelt Peter Verbeke. “Dit nieuwe boek start waar het ‘handboek’ stopt. Eigenlijk is dit de syllabus van ons specialisatiejaar gastronomie.”

“Dit boek zal misschien niet in elke keuken staan, maar zal een antwoord bieden aan mensen die hun gasten eens willen verrassen met iets extra, voor de hobbykoks en de foodies. Het boek legt uit hoe je geavanceerde kooktechnieken kunt gebruiken, heeft aandacht voor dresseren en kookmaterialen. Met meer dan 200 recepten en heel wat tips om gastronomie thuis te maken. In het boek is ook aandacht voor gezond koken”, legt Peter Verbeke uit. Het boek kost 59,95 euro.

Het boek kwam tot stand door de docenten-chefs Michiel Rabaey, Dries Cloet, Peter Decoster en Vincent Deceuninck en de technisch adviseurs Koen Hardeman en Olivier Willaert. De foto’s zijn van Heikki Verdurme.

Het voorwoord werd geschreven door Peter Goossens, oud-leerling van de hotelschool. “Ik vond dat wel een eer om te mogen doen”, vertelt de driesterrenchef. “Ter Duinen is de plaats waar ik voor een stuk gevormd werd. De school is dé referentie in België en waarschijnlijk zelfs in Europa.”

Tegelijk met het kookboek werd de website www.kokendewebsite.be gelanceerd. Op de site staan recepten, musthaves, productinformatie en tips en trics. Filmpjes tonen de technieken stap voor stap. “Ook dat moet de referentie worden op vlak van koken”, vertelt uitgever Kristof Lamberigts.

(MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier