Heraanleg Konventstraat aan Leieboorden afgewerkt

© Foto JVGK
Redactie KW

Het Kortrijkse stadsbestuur en Waterwegen en Zeekanaal nv nodigden handelaars en buurtbewoners van de Handboogstraat en Konventsraat uit voor een drankje en een hapje bij de afwerking van de eerste fase van de verlaging van de Leieboorden.

Tezelfdertijd kregen bewoners en handelaars ook de inhoud en het verloop van de verdere fases geduid. De toeschouwers kregen uitleg over de veranderingen, timing, huidige verkeerssituaties en enkele foto’s met simulaties te zien. Iedereen was het unaniem eens dat het mooi wordt.

“Die Leiewerken zijn ingrijpend, maar als dat zo wordt zoals voorgesteld wordt het fantastisch”, zegt Omer Rosseel, die aan de overkant van de Leie woont. “Het is ook goed dat we zulke informele momenten met de mensen van Waterwegen kunnen praten en een antwoord krijgen op onze vragen, zoals bijvoorbeeld, verkeersdoorgang, groen, zitruimtes, enzovoort.”

De kosten van de verlaging worden 50/50 gedeeld tussen de stad en Waterwegen en Zeekanaal nv. De kosten van de heraanleg van de aanpalende straten, Guido Gezellestraat en Konventstraat, worden volledig op kosten van de stad heraangelegd. (PVH/JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier