Groepje Gullegemse vriendinnen zetten rode neus op voor het goede doel

Werner De Gryse, Jan Hanssens, Delphine De Gryse, Jara Deckmyn, Olivia Van Ginderdeuren, Stefanie Deckmyn, Martine Huyghe en Daphny Vandermeersch organiseren op zondag 22 november een benefiet voor de Rode Neuzen-actie van Q-music. © Foto CR
Redactie KW

Op zondag 22 november organiseert een groepje vriendinnen in het Sportcentrum van Gullegem een benefiet voor Rode Neuzen Dag. Naast een spaghetti en pannenkoeken achteraf is er ook een optreden van De Domino’s.

Een tijdje terug gingen Olivia Van Ginderdeuren en Stefanie Deckmyn samen naar een demonstratie van cosmeticaproducten. Tussendoor waren de dames bezig over een verkoopsactie van cliniclownneuzen. Olivia en Stefanie vonden dat best leuk, ze wisselden van gedachten en kwamen tot het besluit dat ze ook een benefiet wilden opzetten.

Psychologische hulp

“We wisten meteen dat we het voor de Rode Neuzen wilden doen. De Rode Neuzen-actie vraagt extra aandacht en extra middelen voor kinderen met psychische problemen. Het rust nog altijd een taboe op het thema. Ik heb het zelf ondervonden : mijn zoon moest zes maanden wachten en mijn dochter staat nu op de wachtlijst”, geeft Stefanie Deckmyn mee. Olivia voegt er aan toe dat psychische problemen nog vaak als ‘zot zijn’ bestempeld wordt : “Psychische problemen is nochtans een ruim begrip. Het kan om kinderen met autisme gaan maar het kan ook ADHD zijn. Kinderen die misbruikt werden kunnen net als kinderen met gescheiden ouders psychologische hulp nodig hebben. Ik vind het ongelooflijk moeilijk dat mensen je meteen een stempel geven als je zegt dat je kind psychologische hulp nodig heeft. Ik merk dat heel wat ouders verzwijgen dat ze met hun zoon of dochter naar de psycholoog of psychiater gaan. Ik hoop dan ook dat de Rode Neuzen-actie van Q-music de drempel kan verlagen, dat ouders er durven over praten en dat die problematiek ook anders bekeken wordt.”

Olivia en Stefanie merken dat heel wat mensen blij zijn met het initiatief van Q-music. Stefanie en Olivia vonden in Jara Deckmyn, Martine Huyghe en Daphny Vandermeersch meteen drie soulmates om samen de actiedag te organiseren. “Het is uiteindelijk veel groter geworden dan we aanvankelijk zelf gedacht hadden. Eigenlijk planden we gewoon een etentje maar uiteindelijk is het een etentje met heel wat kinderanimatie en met een optreden van de Domino’s geworden.” De dames kozen voor het sportcentrum van Gullegem als locatie voor hun benefiet. Ze weten zich gesteund door uitbater Werner De Gryse, zijn dochter Delphine De Gryse en door Jan Hanssens, voorzitter van FC Gullegem.

Steunkaarten

“De benefiet gaat van start om 11 uur. Tussen 11 en 14 uur kan je aanschuiven voor spaghetti. Vanaf 14.30 uur serveren we pannenkoeken met koffie of warme chocomelk. Wie een eetkaart voor de spaghetti koopt, kan gratis pannenkoeken eten. Voor de eetkaart betaal je als volwassene 15 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 7,5 euro en kinderen jonger dan 4 jaar eten gratis”, leggen Olivia en Stefanie uit. “Wie alleen in de namiddag langskomt, kan pannenkoeken krijgen. Om 14 uur start de kinderanimatie. Een half uurtje later start het optreden van De Domino’s.”

De dames vragen geen inkom voor het optreden maar verkopen wel steunkaarten aan 2 euro per stuk. “En daarnaast zijn er ook de rode neuzen die tegen 3 euro per stuk verkocht worden.” (Lien)

Info : inschrijven kan bij Stefanie Deckmyn (0479 87 61 14), Martine Huyghe (0485 76 66 62) of Daphny Vandermeersch (0497 57 30 84)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier