Goud voor Norbert en Antoinette

Norbert Vandeputte en Antoinette Degezelle vierden hun gouden huwelijksjubileum. (Foto DRD)
Redactie KW

Norbert Vandeputte en Antoinette Degezelle zijn 50 jaar getouwd. Naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum kregen ze in de feestzaal Huis Van Wonterghem in Kuurne het bezoek van een delegatie van het schepencollege.

Antoinette Degezelle is afkomstig van de Marquettestraat-Gaversstraat en is enige dochter. Ze groeide op op de boerderij en was heel actief in de toenmalige Boerenjeugdbond (BJB). Het was daar dat ze Norbert Vandeputte leerde kennen. Hij is afkomstig uit een gezin van zes kinderen in de Vichtestraat in Deerlijk. Zijn zus Anna en broer Johan zijn al overleden. Norbert was actief met de paarden in de ruitervereniging en leerde Antoinette kennen via de BJB.

Ze huwden, woonden samen op de ouderlijke hoeve Degezelle en runden een boerderij van koeien en varkens. De liefhebberij en passie van Norbert voor paarden zorgde ervoor dat de manege Gavergoed werd ‘geboren’. Norbert was een sterke ruiter, behaalde kampioenstitels en won in 1959 de eerste paardenkoers in Belgiek Koerse. Hij gaf les in paardrijden en kon uiteindelijk van zijn passie een stuk van zijn beroep maken. Het Gavergoed werd een plaats voor velen.

Hobby’s

Norbert en Antoinette zijn de trotse ouders van twee dochters, Tine en Mieke, en de grootouders van vier kleinzonen, Arnaud, Arthur, Anton en Lukas. Beiden waren en zijn heel actief in het Deerlijkse verenigingsleven. Antoinette was vele jaren lid en bestuurslid van de KVLV, Norbert van de Landelijke Rijverenging (LRV) en de Landelijke Gilde. Hij is momenteel ook bestuurslid van de Vriendenkring van de Statie. Beiden zijn ook actieve leden bij Okra en Neos. Ze zijn graag tussen de mensen en genieten van kaarten en het bijwonen van jumpings.

Norbert Vandeputte was er de dag van de viering van zijn vijftigste huwelijksverjaardag al vroeg bij. Traditiegetrouw op zondag was hij vroeg uit de veren om ontbijten aan huis te leveren van warme bakker Steven Dewaele en zijn dochter Mieke Vandeputte die een bakkerij runnen in Vichte. Dat beletten Norbert en Antoinette ‘Netje’ niet om er een mooi feest van te maken. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier