VIDEO Zeereddingsdienst demonstreert reddingsactie voor duizenden toeschouwers

Onder luid applaus van duizenden nieuwsgierigen demonstreerden de vrijwilligers een reddingsactie van een persoon te water. © MM
Redactie KW

Op de havenfeesten van Blankenberge heeft De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst zaterdagmiddag onder het goedkeurend oog van honderden toeschouwers een reddingssimulatie gedaan

Met het zomerseizoen in het vooruitzicht konden de aanwezigen ontdekken hoe mensen in nood op het water worden gered. “We kunnen spreken van een succes”, zegt Joeri Vermoere van de VBZR.

De afgelopen dagen kregen toeschouwers al de mogelijkheid om mee te varen met een van de reddingsboten van de VBZR. Voor 5 euro kon iedereen een boottocht maken op zee onder deskundige leiding van de redders. “Iedereen bij de VBZR werkt, zoals de naam het zegt, vrijwillig. Alle steun is dus zeker welkom”, zegt Joeri Vermoere.

Het initiatief is volgens de vrijwilligers een groot succes. Duizenden mensen staken de vrijwilligers een hart onder de riem en deden de moeite om de leefwereld van de VBZR te ontdekken. Vooral de reddingssimulatie zaterdagmiddag kon op heel wat bijval rekenen.

Onder luid applaus van duizenden nieuwsgierigen demonstreerden de vrijwilligers een reddingsactie van een persoon te water. Ook alle boten werden stuk voor stuk voorgesteld. “Een fantastisch initiatief”, kraaiden verschillende kijklustigen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier