VIDEO Vrouw plant ijsje op hoofd van onvoorzichtige fietser

Redactie KW

Fiets- en filmclub Ter Yde ijvert met een ludiek filmpje (want het gaat wel degelijk om opgezet spel) voor veilig verkeer in Duinenstraat.

“De Duinenstraat is tussen Mariakerke en Raversijde aangelegd als een fiets- en wandelpad”, zegt Peter Heetfeld. “Zeker op zonnige dagen passeren er heel wat fietsers en voetgangers. De twee zwakke weggebruikers komen al eens in botsing met elkaar, wat voor nodeloze ergernis zorgt. Daarom bedacht ik een scenario voor een kort filmpje uit, waarbij duidelijk wordt welke weggebruiker waar hoort. Wandelaars lopen best tegen het fietsverkeer in, aan de andere kant van de weg. Fietser en voetganger zoeken best oogcontact, zodat ze zich bewust zijn van elkaars aanwezigheid.”

https://www.youtube.com/watch?v=WppOM-qFmrc

“De fietsclub van Ter Yde en enkele vaste vrijwilligers waren bereid om de rollen in het filmpje te vertolken. Niet voor niets kreeg het de titel Opzij, opzij, opzij.”, aldus Peter Heedfeld.

Betty Cuyle vertolkt één van de twee hoofdrollen van Opzij, opzij, opzij. “Ik kreeg opdracht om aan de verkeerde kant van de Duinenstraat te lopen. Mijn onopvallende kledij was belangrijk, zodat de fietsers mij zogezegd niet zouden opmerken. Jean De Smet van de fietsclub, reed uiteindelijk aan lage snelheid tegen me. Daarop kreeg hij een ijsje op zijn hoofd. Dit laat zien hoe banaal de conflicten soms zijn. Achteraf in Ter Yde konden alle gelegenheidsacteurs er hartelijk om lachen. Niettemin hoop ik dat de vele wandelaars en fietsers uit de Duinenstraat nu weten waaraan zich te houden”, aldus nog Betty Cuyle.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier