VIDEO Volksfeest in het hart van Overleie in Kortrijk

03/06/17 om 13:31 - Bijgewerkt om 13:30

Vrijdagavond werd het Sint-Amandsplein op Overleie feestelijk geopend met een optreden van Compagnie du Tire-Laine. Ruim 1.000 inwoners tekenden present.

VIDEO Volksfeest in het hart van Overleie in Kortrijk

Op de foto van links naar rechts Roland Lesy, Carine Deltour, Nicole Ovaere en Luc Decock. © WDK

Na de Overleiestraat was ook het Sint-Amandsplein aan vernieuwing toe. De heraanleg focuste vooral op het centrale deel van het plein, rond de eeuwenoude plataan. De nieuwe look is sinds vrijdag een feit. "We hebben er een tijdje moeten op wachten, maar het plein is zeer mooi geworden. Het is wel leuk dat er veel zitplaats is", zegt bewoonster Nicole Ovaere, die al 27 jaar in Overleie woont.

Haar man Luc Decock is iets minder enthousiast. "Mooi, dat wel. Wat ik mis, is een petanqueveld. De stad had dat toch beloofd. Voor de heraanleg waren er hier wel vier", vertelt hij. "Overleie zit dik in de lift. Het plein is mooi, net en verzorgd. Hopelijk zal dat in de toekomst ook zo blijven. Het is misschien een beetje jammer dat er te weinig groen is", pikt bewoonster Carine Deltour in.

Delen

"Het plein moet meer en meer het kloppend hart van Overleie worden"

Om het plein feestelijk in te huldigen, werd niets aan het toeval overgelaten. De stad zorgde voor gratis hapjes en drankjes in samenwerking met de lokale horeca, handelaars en marktkramers. Het Rijselse orkest Compagnie du Tire-Laine nodigde iedereen uit op een Bal Populaire, naar aloude traditie van de Franse 'Les bals du samedi soir', waar elk weekend gedanst werd. "Het duurde wel even voor het op gang kwam, maar het is dan toch gelukt. We zullen ook de beentjes strekken", aldus nog Roland Lesy.

"Het plein moet meer en meer het kloppend hart en ontmoetingsplek van Overleie worden", besluit burgemeester Vincent Van Quickenborne.

(PVH/Video William Dewyn)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!