VIDEO: Stuntende surfers in stormwind in Bredene halen nu ook de Amerikaanse media

Redactie KW

De Amerikaanse mediasite Rightthisminute.com heeft het filmpje van de surfers, die begin deze week de stormwind trotseerden voor de kust van Bredene, opgepikt en becommentarieerd.

“A group of experienced windsurfers and kite-surfers in Belgium braved a big storm and some high winds hoping for ideal conditions out on the water. The group was able to ride the swells and perform some incredible jumps”, wordt er nog vermeld bij het filmpje, waaruit blijkt dat zelfs de Amerikanen versteld staan van de kunstjes van de Belgen.

Eerder deze week was al wat ophef ontstaan over hun stunt. “Ze brengen zichzelf in gevaar, maar ook het leven van redders voor als er iets zou mislopen,” zei de burgemeester van Bredene al meteen. Hij zou Surfclub Twins op de vingers tikken en hen erop wijzen dat ze als leden van een club een voorbeeldfunctie hebben.

Niettemin zorgde hun waaghalzerij wel voor knappe beelden, vinden ze ook over de Grote Plas. En als RightThisMinute zijn baseline waarmaakt – videos first before they go viral – dan zal dit materiaal nog héél vaak worden bekeken…

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier