VIDEO Ook tweede dag McChallenge in Kortrijk is schot in de roos

Team De Kegel - De Max Kortrijk met Thomas, Thomas, Mathijs, Karel en Benjamin. Brecht ontbreekt. © JVGK
Redactie KW

Zondag trok menig liefhebber naar de tweede dag van de McChallenge pop-upkarting aan de Xpo hallen. Het geluid van ronkende motoren tijdens de Main Race was niet uit de lucht.

Voor de vierde keer op rij lokte de McChallenge Pop-up Karting al van ‘s morgens honderden liefhebbers, zowel toeschouwers als deelnemers. Een van de ploegen was Team De Kegel – De Max Kortrijk, dat vorig jaar laatste werd. “Dit jaar gaan we voor de voorlaatste plaats”, lachen de heren.

Hen is het vooral om de sportiviteit te doen. “Het merendeel van de deelnemers is bijna semi-professioneel. Wij zijn slechts goede amateurs met als hobby karting. We doen het voor de snelheid, het competitieve en louter het plezier van te kunnen deelnemen en een leuke hobby uit te oefenen”, zegt Thomas Philips.

In 2016 kregen de organisatoren Jurgen Knockaert, Thijs Deburghgraeve en Frederick Bekaert bijna 350 piloten aan de start. Dit jaar waren er iets meer. “We zijn zeer tevreden. We zien al uit naar de jubileumeditie”, zeggen ze.

(PVH/ video JVGK)

https://www.youtube.com/watch?v=-upajb8ah_c

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier