VIDEO Ludiek filmpje pleit voor invoering van groene golf op Koninklijke Baan tussen Oostende en De Haan

Redactie KW

Het filmpje werd gemaakt door Ké? Productions, dat bestaat uit Erik Coene (student eventmanagement in Vives, Kortrijk) en Koen Van de Voorde (leerkracht Frans in VTI Diksmuide).

“Het verkeer zou er stukken vlotter verlopen, mochten de verkeerslichten op elkaar afgestemd zijn”, aldus Koen en Erik. In de reportage wordt onderzocht hoeveel vlotter een auto er kan rijden als die niet voortdurend moet stoppen voor de lichten. Dat de resultaten van het onderzoek met een korrel zout te nemen zijn, was denkbaar. “We hebben ons wel degelijk gebaseerd op authentieke onderzoeken zoals die van Touring om onze reportage in elkaar te flansen”, verzekert het duo.

“Heel veel frustratie”

De verkeerslichten zodanig afstemmen dat de bestuurders niet hoeven te wachten voor een rood licht, wordt een groene golf genoemd. “Als het op de Koninklijke Baan aankomt, spreken we echter liever van een rode golf”, zegt Koen Van de Voorde. “Het is nu werkelijk onmogelijk om er twee opeenvolgende lichten groen te hebben”, vult Erik aan, “en dat zorgt natuurlijk voor heel veel frustratie”.

Het duo is van mening dat het invoeren van een groene golf heel wat minder vervuiling, minder tijdverlies en zelfs minder hartklachten tot gevolg kan hebben. “Uit het onderzoek van Touring in 2011 blijkt bovendien dat een groene golf jaarlijks 30 miljoen euro minder filekosten en 2,5 miljoen uur minder file zo zou kunnen opleveren. Dat vonden wij verbazingwekkend,” lichten de twee vrienden toe.

Bekijk hier het filmpje:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier