VIDEO KV Oostende pakt uit met indrukwekkende lichtshow in de Versluys Arena

22/10/16 om 00:17 - Bijgewerkt om 01:13

Na de wedstrijd tegen KV Kortrijk pakte KV Oostende vrijdag uit met een indrukwekkende lichtshow in de Versluys Arena.

VIDEO KV Oostende pakt uit met indrukwekkende lichtshow in de Versluys Arena

KV Oostende pakte vrijdag uit met een lichtshow in de Versluys Arena. © MF

Philips Lighting heeft vrijdag samen met KV Oostende bekendgemaakt dat het vernieuwde voetbalstadion wordt verlicht met Philips ArenaVision, het meest innovatieve ledveldverlichtingssysteem. Philips Lighting verzorgt al meer dan 60 jaar de professionele verlichting van grote sportevenementen en stadions.

Originele stadiondak te laag

"Het oude Albertpark, recent omgedoopt tot Versluys Arena, onderging een ware metamorfose. Het originele stadiondak bleek te laag te zijn om overal ledverlichting op de dakranden te plaatsen. Het was dus nodig om aanvullende verlichting via lichtmasten te installeren. Daarom ontwierp Philips Lighting in samenwerking met de bouwgroep en de verlichtingsinstallateur een tailormade hybride verlichtingsoplossing waarin ledverlichting en HID-verlichting (Human Input Device, red.) worden gecombineerd", klinkt het in een persbericht.

Totaalbeleving van een match

"Wij zijn buitengewoon trots dat we met deze innovatieve veldverlichting een geweldige stap vooruitzetten om de totaalbeleving van een voetbalwedstrijd naar een hoger plan te tillen", aldus Stefaan Note, commercial directeur Public & Sports van Philips Lighting Belux. "Dankzij het ArenaVision-verlichtingssysteem kan KV Oostende extra entertainment en beleving bieden aan haar fans. Daarnaast voldoet de verlichting ook aan alle functionele eisen, waaronder comfort voor spelers en publiek en besparing op operationele kosten."

Lichtshows na de wedstrijd

Joost Depreux, stadionmanager van de Versluys Arena: "Samen met Bouwgroep Versluys hebben we bewust gekozen voor innovatieve producten van hoogstaande kwaliteit voor de volledige infrastructuur en dat was voor de stadionverlichting niet anders. Licht speelt in een voetbalstadion een cruciale rol. Zo gaat de bal tijdens wedstrijden vaak aan een hoge snelheid over en weer en net dan heeft de juiste verlichting een directe invloed op de zichtbaarheid. Het kan een speler, en bijgevolg het resultaat van het spel, beïnvloeden. Bovendien bezorgt de nieuwe stadionverlichting onze toeschouwers een betere voetbalsensatie. We hebben nu de mogelijkheid om lichtshows en lichteffecten te creëren na de wedstrijden."

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!