VIDEO Karl Vannieuwkerke aan de finish van z’n zware rittenkoers tegen kanker

Redactie KW

De voorbije maanden leverde VRT-gezicht Karl Vannieuwkerke de strijd tegen speekselklierkanker.


Hij koos er bewust voor zich niet op of af te sluiten, maar bleef de behandeling in de mate van het mogelijke combineren met presentatiewerk op Sporza. Bovendien communiceerde hij via Twitter en Instagram ook heel open over zijn behandeling. Met wielermetaforen en hashtag #beatthecancer beschreef hij z’n strijd als een zware rittenwedstrijd. HIj kreeg er een pak respect voor van volgers en fans, maar stak zo ook lotgenoten een hart onder de riem.

Finish

Vandaag zit zijn behandeling er op en kreeg Karl de laatste dosis toegediend. Karl Vannieuwkerke maakte voor de gelegenheid een filmpje in Instagram en bedankte z’n ‘supporters’ nog een keer.

Dosis 32. Check. Finish. Een peloton met veel winnaars na een lange en soms slopende wedstrijd. Nu hopen dat alle controles een negatief resultaat opleveren. Voor iedereen die nog zijn eigen koers aan het rijden is: alert en positief blijven. We wachten jullie op in café ‘De Lente’ rechts voorbij de aankomst. Grote dank aan alle supporters. Jullie waren fantastisch. #beatthecancer #nevergiveupneversurrender

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier