VIDEO Filmpje over moeilijke klant op terras in Brugge doet discussie over privacy oplaaien

25/08/14 om 08:30 - Bijgewerkt om 08:30

Bron: Kw

Op Facebook circuleert een filmpje, waarin te zien is hoe een man op een terrasje luidruchtig zijn ongezouten mening ventileert over mensen van vreemde origine in België.

VIDEO Filmpje over moeilijke klant op terras in Brugge doet discussie over privacy oplaaien

De beelden werden gemaakt door Didier Eeckhout, een Bruggeling die wel vaker filmpjes schiet. Wat eraan vooraf ging: de man zit op een terrasje in de Smedenstraat in het centrum van Brugge en merkt hoe een situatie uit de hand loopt. Bij een koppel aan een ander tafeltje is blijkbaar een bij in de koffie van de man gesukkeld, waarop die een nieuwe, gratis koffie eist van de allochtone uitbater. Wanneer die weigert, gooit de man het koffiekopje tegen de grond.

Intussen heeft Eeckhout ook iets bovengehaald om alles te filmen. De boze klant foetert erop los en gooit er het ene verwijt na het andere uit aan het adres van de allochtonen. Clichés worden gretig uit de kast gehaald. Uiteindelijk laat de moegetergde uitbater de politie erbij komen.

Het filmpje staat sinds zondag op Facebook en werd intussen al meermaals gedeeld én becommentarieerd. Wie reageert, veroordeelt unaniem de grove vorm van racisme van de boze klant, maar opnieuw laait ook weer de discussie op over wat kan en wat niet kan op sociale media. Zo ziet de surfer niet de hele 'scène' van begin tot eind, en zijn de opgetrommelde agenten ook duidelijk herkenbaar in beeld, of ze dat nu willen of niet.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!