Rapper uit Diksmuide schopt ons een geweten met indringend nummer over de Gazastrook

19/08/14 om 08:29 - Bijgewerkt om 08:28

Bron: Kw

Sam Durnez aka Samoerai van het Phatmark Collective laat in 'Gaza Strookt Niet' zijn licht schijnen over de aanhoudende oorlog tussen Israël en Palestina.

Rapper uit Diksmuide schopt ons een geweten met indringend nummer over de Gazastrook

De rapper uit Diksmuide - die intussen wel al negen jaar in Gent woont - schrijft en rapt zijn rhymes altijd in het West-Vlaams, en dat is voor deze track over de Gazastrook niet anders. "Toen ik onlangs om 1 uur 's nachts een artikel en wat beeldmateriaal over de miserie in de Gazastrook zag voorbij komen op Facebook, overviel mij een gevoel van hypocrisie", vertelt hij. "Mijn mening over de hele kwestie heb ik dan maar geventileerd op een paar vellen papier."

Niet dat hij iemand kent uit het conflictgebied, of dat kennissen van hem er al om één of andere reden actief waren. "Dat niet nee, maar niemand verdient het om zo behandeld te worden", legt Sam Durnez uit. "Ik heb dit nummer geschreven om de slachtoffers een hart onder de riem te steken en om de problematiek aan te kaarten."

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!