Jongeren uit Torhout en Slijpe maken film vol stunts

© Johan Sabbe
Redactie KW

Vijf jongelui van 14 en 15 jaar hebben een eigen film van ruim een uur gemaakt. In ‘Our Movie’ tonen ze het publiek een twintigtal stunts, die drie van hen zelf uitgevoerd hebben. Première op dinsdag 5 juli om 19 uur in het lokaal van Chirojongens Don Bosco.

De vijf jonge acteurs en cineasten zijn de Torhoutenaren Timothy Lasat, Pieter Reynaert, Jens Eggermont en Jochen Decuyper, aangevuld met Kenneth Vanrenterghem uit Slijpe. Pieter, Jens en Jochen acteren (ze spelen zichzelf), Kenneth en Timothy filmen en monteren. De vijf kennen elkaar van op school?: de Scholengroep Sint-Rembert in Torhout. „In de les Engels zagen we woordenschat over film en zo rees het idee om eens zelf een film te maken”, vertelt Pieter Reynaert. „We wilden iets grappigs én spectaculairs. Dus besloten we een prent te creëren met een twintigtal stunts die we zelf uitvoeren. Af en toe gevaarlijke dingen, die ook pijn deden.”

Winkelkarrenrace

Even een tipje van de sluier oplichten?: er is in Our Movie een winkelkarrenrace van een steile helling te zien, het leegspuiten van een brandblusapparaat op Jens, op iemand met kleine, onschuldige nepkogeltjes schieten, enzovoort. De première van 5 juli start om 19 uur in het lokaal van Chirojongens Don Bosco en duurt tot 1 uur, een afterparty inbegrepen. De toegang is voor iedereen gratis. „Als Our Movie een succes wordt, overwegen we om er een vervolg op te maken.”

(JS)?

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier