GutzandGlory laat ‘Gentenaars’ aan het woord over instroom West-Vlamingen

Redactie KW

Het bureau is verhuisd van Kortrijk naar Gent en maakte een reportage waarin rasechte Gentenaars als Gunter Lamoot, John Crombez, Maaike Cafmeyer, Michel Louagie en Wim Opbrouck getuigen over de instroom van al die West-Vlamingen.

‘GutzandGlory is verhuisd van Kortrijk naar Gent, een zoveelste instroom van West-Vlamingen in de Arteveldestad’, begint het filmpje. ‘Wat vindt de Gentenaar daar eigenlijk zelf van? We deden een onderzoek.’

Waarop een man met een paraplu die echt héél goed op Gunter Lamoot lijkt aan het woord komt. Ook iemand die geweldig goed doet denken aan John Crombez (en die een strip van ‘De Rode Ridder’ onder de arm heeft) getuigt, zo ook een dame die het wel heeft voor Knokke-Heist en die voorts vooral MaaikeCafmeyerish doet. Ook AA Gent-manager Michel Louwagie verwelkomt alle West-Vlamingen ‘zolang ze nie vo Club Brugge zin’ dan wel. En een Gentenaar met een vettig accent die toch iets lijkt te hebben van de bekendste inwoner van Bavikhove denkt dat de West-Vlamingen de schuune stad Gent nog tot een hogere hoogte kunnen brengen.

We hadden het niet beter kunnen formuleren.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier