Roeselarenaar Romario neemt foto's van verlaten plaatsen: "Spannend, zeker als je er niet mag zijn"

20/04/16 om 13:21 - Bijgewerkt op 21/04/16 om 11:07

In maart 2016 maakte Romario samen met een vriend een trip naar Duitsland, waar hij zonder toestemming zich een weg baande in een oude gevangenis. Ook in West-Vlaanderen gaat Romario af en toe op pad naar leegstaande gebouwen of verlaten locaties om er foto's te nemen.

De 21-jarige Romario Rondelez volgde een opleiding voor metaalbewerking en werkt in een houtgereedschapsslijperij in zijn thuisstad Roeselare. Zijn vrije tijd besteedt hij sinds enkele maanden aan zijn nieuwe grote passie: fotografie. "In september vorig jaar kocht ik mijn eerste cameratoestel, een Nikon D3200 en al gauw ging ik op pad op zoek naar afgelegen locaties. Mijn eerste bestemming was een oud-klooster in Izegem, echter was de kerk niet toegankelijk. Pas maanden later ben ik er alsnog binnengeraakt omdat ik het gevraagd heb aan de plaatselijke pastoor. Maar meestal ga ik eigenlijk op het terrein zonder toestemming te vragen. Dat vind ik ook spannender, omdat je dan tenslotte iets illegaal doet."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!