IN BEELD Publiek smaakt nieuw concept van Club Soda in Avelgem

17/04/17 om 18:12 - Bijgewerkt om 18:15

Op zaterdag 15 april organiseerde Club Soda een vernieuwd festivalconcept in en rond GC Spikkerelle aan de Avelgemse Scheldemeersen.

Naar aanleiding van die tiende editie wil Club Soda naast muziekfestival uitgroeien tot een internationale creatieve vrijhaven. Beats, arts en fun werden het nieuwe motto van dit creatieve ontdekkingsfestival. Zo werden de bezoekers ondergedompeld in een unieke rollercoaster van sfeer, feest, muziek en artistieke experimenten.

Op muzikaal vlak was er nog meer ruimte voor de ontdekking van jong talent, naast de meer gevestigde namen. Club Soda wil vooral de plek zijn waar vernieuwende liveacts en dj's uit binnen- en buitenland een podium aangeboden krijgen. Bezoekers ontdekken er een breed spectrum aan artiesten die ze voorheen nog nooit aan het werk zagen.

Zo mochten er ook drie vrienden van in en rond Avelgem hun debuut maken op de podia van Club Soda. Louis D'Haeseleer: winnaar van de Best'n van het West'n, Bart Hanssens en Inti Flores vormen samen de formatie "Low G". De beginnende groep was alvast blij dat ze op Club Soda wat promo konden maken. "We zijn heel tevreden hier te mogen optreden, zeker met de release van de eerste EP eind volgende maand."

Anderzijds worden de meer toegankelijke actuele en commerciële namen niet vergeten. De organisatie kon voor deze editie alvast een indrukwekkende line-up samenstellen met onder meer actuele namen als Eva De Roo, Woodie Smalls, Amelie Lens en "B" alias Bert Libeert van Goose. Ook is er een gezellig marktpleintje met een breed aanbod van qualitystreetfood, originele chill-outbars en pop-uphoekjes.

(Foto's JMA)