IN BEELD Koersen op retrofietsen in Tielt

Redactie KW

De Tieltse Grote Prijs Guidon Titan, een retrowielerwedstrijd met ongeschoren benen, ‘vitessen’ aan de buis en zonder klikpedalen, bracht voor de tweede keer in evenveel jaar een enorme massa op de been.

Maar liefst 135 deelnemers trokken voor de gelegenheid een wollen koerstruitje aan en reden op een oude fiets veertien ronden door het stadscentrum. Veel lokale enthousiastelingen, maar ook enkele exoten uit Nederland en Amerika gaven het beste van zichzelf. Het succes van vorig jaar zorgde er voor dat de organisatoren na amper drie dagen de inschrijvingen al moesten afsluiten.

Petit Titan

Met een ‘petit Titan’ waarin de allerkleinsten voor een bergtrui streden, een retromarkt en een optreden na afloop, bood het randgebeuren meer variatie dan in 2015.

Tielt zag dat het goed was en kwam er massaal naar kijken, daarin aangemoedigd door een aangename oktoberzon. Wielerlegende Roger Decock gaf het startsein, ex-prof Gorik Gardeyn mocht na een knappe sprint de ruiker in ontvangst nemen en hing meteen zijn voor de gelegenheid terug boven gehaalde eerste fiets letterlijk aan de haak.

De Grote Prijs Guidon Titan lijkt na amper twee edities een vaste waarde op de Tieltse activiteitenkalender te worden.

(RD/Foto’s Bert Van Parys)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier