FOTOSPECIAL Vijftien jaar proftennis Xavier Malisse in beeld

© bart Vandenbroucke/vdb
Redactie KW

Voor tennisser Xavier Malisse begint een nieuw leven. KW.be dook even in de eigen archieven voor een kleine X-ray.

Meteen na de match tegen de Oekraïner Stakhovsky werd ‘X-Man’ door de organisatie in de bloemetjes gezet tijdens een ceremonie op de baan. “Ik heb altijd graag in België gespeeld en zeker op dit tornooi. Het is hier bijna beter dan op een ATP-toernooi”, richtte Malisse zich tot toernooidirectrice Dominique Monami.

De 33-jarige Kortrijkzaan bedankte vervolgens zijn fans en de pers. Toen hij zich richtte tot zijn naasten, kreeg Malisse het moeilijk. “Bedankt voor jullie steun, ook al moeten jullie je soms hebben afgevraagd wat ik allemaal uitstak. Het moeilijkste vind ik het om mijn familie te bedanken. Bedankt aan mijn broer Olivier, die veel voor mij heeft gedaan. Dankzij hem kon ik me op het tennis concentreren. Hij deed de rest.”

De tranen rolden Malisse over de wangen toen hij zijn zieke vader dankte en ode bracht aan zijn moeder, die drie jaar geleden overleed. “Mijn papa is hier niet, maar ik weet dat hij me volgt. Ik ben hier dankzij hem. Hij heeft mij altijd gesteund. Aan mijn mama denk ik elke dag. Elke wedstrijd was ze in mijn hart. Ik heb geen woorden om mijn gevoelens uit te drukken.”

(Belga/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier