FOTOSPECIAL Deze vrolijke jongeren op Dag van de Jeugdbeweging in Kortrijk maken je dag goed

Redactie KW

Iedereen in uniform kreeg een ontbijt. De jongeren werden zo gestimuleerd om zo naar school of het werk te gaan. Dit jaar was ook Studio Brussel van de partij. “Met deze actie wordt de positieve cultuur van de jeugdbewegingen in de kijker gezet”, aldus jeugdschepen Bert Herrewyn. “Voor niet-leden van een jeugdbeweging kan het een kennismaking zijn.”

Naast de organisatie van het ontbijt met de randanimatie zorgt stad Kortrijk ook voor fuif- en logistieke ondersteuning, kadervorming, werkingssubsidies, kamptoelages en nieuwe of vernieuwde jeugdlokalen.

Ook Nacht van de Jeugdbeweging

Met de Dag van de Jeugdbeweging wil stad Kortrijk, ondersteund door JC Tranzit, vooral de jeugdbewegingen bedanken. Kortrijk telt een dertigtal jeugdbewegingen. “Ze zijn met hun meer dan 3.000 leden en bijna 500 leiders en leidsters erg talrijk en hebben dus een grote maatschappelijke waarde.”

Aan de Dag van de Jeugdbeweging wordt ‘s avonds nog een vervolg gebreid door JOKOR, die de Nacht van de Jeugdbeweging organiseert in Jeugdhuis ‘t Arsenaal in Marke.

(EDB – Foto’s JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier