Finale Best Sommelier of Belgium West-Vlaams getint

Finalist Jasper Van Papeghem (rechts) kreeg al felicitaties van zijn directeur van KTA Drie Hofsteden in Kortrijk. © Foto BWB
Redactie KW

De drie finalisten voor ‘Best Sommelier of Belgium’ zijn bekend. Onder hen één Bruggeling, maar ook de twee anderen hebben een link met onze provincie.

Gisterenavond vond de finale van ‘Best Sommelier of Belgium 2015-2016’ plaats in hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge. De drie sommeliers, die de meeste punten behaalden zijn Benoît Couderé, Joery De Lille en Jasper Van Papeghem.

Benoît Couderé (32) woont in Sint-Andries (Brugge) en is hoofdsommelier bij De Karmeliet in Brugge. Hij kreeg zijn opleiding in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hij was vorig jaar al finalist in die wedstrijd, maar moest toen de duimen leggen voor Antoine Lehebel van Villa Lorrainein Ukkel.

Ook Jasper Van Papeghem stond vorig jaar in de finale. Hij is sommelier bij Hostellerie L’Esco in Wetteren. De Gentenaar is ook leerkracht wijnleer bij KTA Drie Hofsteden in Kortrijk.

De derde finalist is Joery De Lille van Restaurant Horseele in Gent. Hij is zelf ook Gentenaar en is oud-leerling van Ter Groene Poorte in Brugge.

De drie finalisten nemen het tegen elkaar op tijdens de finale op zondag 11 oktober 2015. De wedstrijd ‘Best Sommelier of Belgium’ wordt georganiseerd door de Gastronomische Club Prosper Montagné, VVS (Vereniging Vlaamse Sommeliers) en de Belgische Sommeliersgilde.

(MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier