Fernando Canesin doet het nu als lijnrechter

KV Oostende en KSV Roeselare werkten vrijdagmorgen een vriendschappelijke oefenpot af. De scheidsrechters daagden niet op en thuisploeg Oostende moest op zoek naar een noodoplossing.

Die oplossing vond de thuisploeg in de kleedkamer. KV Oostende-middenvelder Fernando Canesin stelde zich kandidaat om zijn voetbaltenue in te ruilen voor een lijnrechtersoutfit, net als ploeggenoten Michiel Jonckheere en Wouter Biebauw die elk een helft voor hun rekening namen. De scheidsrechter van dienst was T2 Adnan Custovic en hij kreeg ook nog assistentie van keeperstrainer Patrick De Man.

Dat weerhield de Kustboys niet om eenvoudig de zege in de wacht te slepen, de eindscore was liefst 6-2. Davy Brouwers en Vincent Provoost zorgden voor een Roeselaarse voorsprong, maar daarna stelde KVO nog voor de rust orde op zaken. Nicklas Pedersen scoorde magistraal. Yassine El Ghanassy, Jospeh Akpala en nogmaals Pedersen zorgden voor de 4-2-ruststand. El Ghanassy en Yannick Loemba namen de andere doelpunten voor hun rekening. Fabien Antunes maakte bij KVO zijn comeback na maanden blessureleed.