Fans van U2 verzamelen zich in strijd tegen borstkanker

© Davy Coghe
Redactie KW

West-Vlaamse U2-fans organiseren op 2 december in Brugge een benefietconcert voor Music for Life. De opbrengst gaat integraal naar Think-Pink, de organisatie die strijdt tegen borstkanker. De hoofdact is – hoe kan het ook anders – dé West-Vlaamse tribute band van de Ierse groep.

Oktober is borstkankermaand. Think-Pink gaat al tien jaar de strijd aan met borstkanker. En dat is van levensbelang, want ons land is helaas wereldkampioen borstkanker. Eén op de tien vrouwen wordt met de ziekte geconfronteerd, één op drie verliest de oneerlijke strijd, het is de belangrijkste doodsoorzaak voor vrouwen boven de 40 jaar.

Origineel evenaren

Met de steun van enkele sponsors organiseren enkele U2-fans uit West- en Oost-Vlaanderen op zaterdag 2 december in Het Entrepot in Brugge een benefietavond ten voordele van Think-Pink. Het hoofdprogramma is U2be, de Belgische tribute band rond de Ierse supergroep. Het West- en Oost-Vlaamse viertal Nick Beernaert (Bono), Franky Aneca (The Edge), Geert Van Renterghem (Adam Clayton) en Marnix Tahon (Larry Mullen jr) willen elk optreden het origineel evenaren, zowel qua geluid als qua uitzicht. De instrumenten, kledij en attributen: op elk detail wordt gelet.

https://www.youtube.com/watch?v=nmJ_CnAxRIU

YouTube-hit

Geen concert zonder voorprogramma. Dat wordt verzorgd van Jarno Boone uit Eernegem. Hij verdiende al zijn strepen als stand-upcomedian en publiekopwarmer voor verschillende televisieprogramma’s, zoals De Slimste Mens of De Ideale Wereld. Ook muzikaal blijkt Jarno Boone een opkomend talent. Dit jaar scoorde de jonge West-Vlaming een YouTube-hit met een nummer dat hij schreef voor zijn moeder, kort nadat ze de diagnose van kanker kreeg.

>> Tickets voor U2be for Think-Pink kosten 10 euro in voorverkoop en 15 euro aan de deur. Ze kunnen online besteld worden via www.u2be.eu/thinkpink.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier