Extra politiemaatregelen voor Club-Warschau

Renaat Landuyt. (Foto KN-FN) © KN-FN
Redactie KW

De Brugse burgemeester neemt extra veiligheidsmaatregelen voor de match Club-Warschau donderdag.

Op donderdag 5 november 2015 om 19.00 uur vindt in het Jan Breydelstadion de voetbalwedstrijd plaats tussen Club Brugge en Legia Warschau.

Deze match wordt gezien als een wedstrijd met een verhoogd risico omwille van de belangrijkheid ervan en de reputatie van sommige supportersgroepen van beide clubs.

Daarom neemt burgemeester Renaat Landuyt een aantal extra maatregelen via een dringend besluit om de openbare rust en veiligheid in de binnenstad, in de deelgemeenten Sint-Michiels en Sint-Andries en in de onmiddellijke omgeving van het Jan Breydelstadion te behouden.

Zo is het van donderdag 5 november om 10.00 uur tot vrijdag 6 november om 10.00 uur verboden om in drank- en eetgelegenheden en handelszaken die gelegen zijn binnen de straal van 1.000 meter vanaf het middelpunt van het Jan Breydelstadion eender welk soort dranken in glazen ter beschikking te stellen. Deze maatregel is niet van toepassing wanneer de dranken worden geschonken bij een maaltijd in het etablissement.

In de Brugse binnenstad en in de deelgemeenten Sint-Andries en Sint-Michiels op de openbare weg mag niemand in het bezit zijn van drankglazen. Ongeacht of het glas al dan niet leeg is.

Op Brugs grondgebied is ook het bezit of gebruik verboden van pyrotechnische middelen bestemd om vuur, rook, licht of lawaai te maken. De politie zal toezien op de naleving van dit besluit. (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier