Engelse supporters laten treinstellen in Kortrijk als een stort achter

Redactie KW

De treinstellen tussen Kortrijk en Rijsel hebben de voorbije dagen zwaar te lijden gehad onder doortocht van Engelse voetbalsupporters.

Een deel van de Engelse supporters dat voor de EK-wedstrijden in Rijsel en Lens voor tal van problemen zorgde, heeft zich zo te zien duchtig op de rellen voorbereid op de treinstellen van de NMBS tussen Kortrijk en Rijsel, in amper een half uur tijd.

Drank en rommel

Tal van Britse supporters kwamen via Brugge naar Kortrijk en van daar ging het met treinstellen naar Rijsel. Op de trein hebben ze vooral hun dorst gelest. En dorst hadden ze. Zin om de vuilnisbakjes te gebruiken hadden ze duidelijk niet. Over het hele treinstel lieten ze een spoor achter van lege flessen en blikjes, voedselresten en vermoedelijk ook braaksel. De rommel en de vuilnis waren niet om aan te zien. Waar ze konden, plakten ze ook nog een gescheurde klevers die er geen twijfel over lieten dat het om Engelse supporters ging.

Stortgeur

Over de hele trein werd ook aardig wat drank gemorst. In de treinstellen hing, naar verluidt, na de doortocht van de Engelsen een ware stortgeur. De reis van Kortrijk naar Rijsel duurt hoogstens een half uurtje. Het waren er bovendien ook geen duizenden die van Kortrijk naar Rijsel spoorden, hoogstens enkele tientallen.

Wie dacht om er in eerste klasse aan te ontkomen, was er aan voor de moeite. Ook het eerste klasse-rijtuig had zwaar te lijden onder de baldadigheden van de Engelsen.

Aan de NMBS-woordvoerder vroegen we wat de spoorwegmaatschappij kan ondernemen tegen dat soort vandalisme. Maar antwoord hierop ontvingen we nog niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier