Deerlijkse Lonne Bulckaen neemt deel aan Fisec-spelen

Lonne Bulckaen: "Ik wil deze kans vooral grijpen om ervaring op te doen en bij te leren." (Foto ELD)
Redactie KW

Dit weekend beginnen in Genk de 70ste FISEC-spelen. Voor baskettalent Lonne Bulckaen (16) is het haar eerste deelname.

Het Flanders Belgium basketbalteam, waarvan de Deerlijkse deel uitmaakt, zal het opnemen tegen onder andere Spanje, Portugal en Frankrijk.

“Dit is iets waar ik zeer naar uitkijk”, opent de speelster van Bent Merkschoenen Waregem. “Ik wil deze kans vooral grijpen om ervaring op te doen en bij te leren. Ik hoorde de verhalen van mijn dorpsgenootje Jill Biesbrouck, die vorig jaar deelnam en ik ben dan ook bijzonder opgetogen om dit nu zelf te mogen meemaken. Tegen ploegen mogen spelen uit andere landen is een extra stimulans natuurlijk. Met ZwevegemDeerlijk, waar ik begon met basketbal, maakte ik twee keer een tornooi mee in Wenen. Dat was heel leerrijk.”

Lonne is aan haar achtste jaar als basketster toe. “Voor mij begon het dus bij Deerlijk. Daar kwam ik in een ploeg terecht met jongens. Dit was heel goed voor mijn opleiding. Ik had daar het geluk dat ik met Nick Lepla een heel gedreven en goeie coach had. Van hem stak ik heel veel op. In mijn laatste jaar bij Deerlijk kwam ik in een meisjesploeg terecht bij de U16 met Jim Vervaeke als coach.”

“Vorig seizoen maakte ik dan de overstap naar DS Waregem en dat bleek een goeie keuze. Ik kwam daar in een schitterende ploeg terecht onder leiding van Tanja Popivoda. We pakten de West-Vlaamse beker, werden Vlaams kampioen en als kers op de taart Belgisch kampioen.”

sterk team

Vooral die Belgische titel vergeet ik nooit. We hadden er zo lang naar uitgekeken, dat gaf een geweldig gevoel. We hadden er heel hard voor gewerkt en als je dan in je opzet slaagt… Aanvankelijk weet je dat je een sterk team hebt, maar toch verwacht je zoiets niet. Naarmate het seizoen vorderde kwam echter het besef dat we het wel eens heel ver konden brengen. We vonden elkaar op het veld beter en beter met het gekende gevolg”, aldus Lonne. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier