De Panne

Westkust: "Het strand is onze eigen natuurlijke Finse piste"

Westkust: "Het strand is onze eigen natuurlijke Finse piste"

Veurne Redactie KW - De Panne, Koksijde en Nieuwpoort hebben een 'natuurlijke' Finse piste: het Noordzeestrand. Maar dat vinden verwoede lopers niet altijd een alternatief. "De verlichting langs een Finse piste zorgt ervoor dat ook in de wintermaanden veilig kan gelopen worden", zegt Ivan Dieryck van de Koninklijke Marathon Atletiekclub Westhoek. Volgens schepen Johan Matthys van Lo-Reninge is er niets mooier dan een stevig rondje in de weidse polderlandschappen.

Kust tevreden over paasvakantie

Kust tevreden over paasvakantie

Oostende De toeristische sector aan de kust is tevreden over de afgelopen paasvakantie. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer na een rondvraag. Ongeveer 1,2 miljoen dagtoeristen zakten af naar de kust.

Meer nieuws uit de regio De Panne

Deelgemeenten

Adinkerke

Nieuwpoort én "het Wonder van Sint-Bernardus"

Nieuwpoort én "het Wonder van Sint-Bernardus"

Nieuwpoort Redactie KW - Het succes van een zondagsmis is niet zelden te danken aan de aanpak van de pastoor. Er zijn de 'ouderwetse' pastoors, die strak blijven vasthouden aan de strenge oude regels van de katholieke kerk en er zijn de verlichte geesten, die dankbaar gebruik maken van de moderne media en die zorgen voor frisse, moderne teksten en actuele preken, zoals pastoor Stephan Houtman in De Panne en Bert Devloo in Nieuwpoort. "Dat is het wonder van Sint-Bernardus in Nieuwpoort-Bad", verklappen koorzangeres Nadine Ooghe en haar man Jean-Pierre Vandorpe.

Pannese bib heeft ook digitale boeken

Pannese bib heeft ook digitale boeken

De Panne De bibliotheek van De Panne heeft een stapje vooruit gezet in de digitale wereld. Je kan er vanaf nu een e-reader, zeg maar een digitaal boek, ontlenen.