De lekkere mandarijntjestaart van Jibbe Vermander uit Diksmuide

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de mandarijntjestaart van Jibbe Vermander uit Diksmuide.

Jibbe (14) is van geen kleintje vervaard in de keuken. Meestal kiest hij voor eenvoudige gerechten, maar ook voor desserts draait hij zijn hand niet om. “Ik hou echt van koken. Vooraf maak ik mijn boodschappenlijstje en dan fiets ik naar de Colruyt om de hoek om alle ingrediënten.”

De mandarijntjestaart is een van Jibbes favorieten. “Moeilijk om te maken is dit recept zeker niet. De gember en limoen zorgen voor een frisse smaak. Een aanrader”, vindt hij.

De lekkere mandarijntjestaart van Jibbe Vermander uit Diksmuide

RECEPT

voor taartvorm met diameter 28cm

INGREDIENTEN

– 1 rol bladerdeeg of kruimeldeeg

– 2 bokalen mandarijntjes of 350 gr verse mandarijnen

– 500 gr mascarpone

– 6 boudoirkoekjes

– 3 eitjes

– 100 gr + 3 eetlepels suiker

– 2 zakjes vanillesuiker

– 40 gr bloem

– 1 eetlepel limoensap

– 4 cm verse gember

WERKWIJZE

Verkruimel de boudoirkoekjes.

Rasp de ongepelde gember. Druk door een zeef zodat je één eetlepel sap krijgt.

Pel de mandarijntjes of laat de partjes uitlekken als je voor fruit in bokalen kiest.

Leg het uitgerolde deeg op bakpapier in een taartvorm. Druk goed aan en prik gaatjes met een vork. Strooi er de verkruimelde koekjes over uit.

Meng de mascarpone, eieren, bloem, 100gr suiker, vanillesuiker, limoen- en gemberssap mooi dooreen.

Bedek het deeg met het mengsel. Verdeel er de partjes mandarijn netjes over.

Bak de taart 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Strooi er nadien enkele eetlepels suiker over en laat nog even kleuren in de oven. De taart is klaar als het mascarponemengsel stevig gestold is.